Om

Helena är en självlärd fotograf med stora drömmar och varmt hjärta. Med glädje och lätthet tar hon öppna, inbjudande bilder på kärlek när den är som bäst. Helena trivs bäst i naturligt ljus och rastar gärna kameran i någon av Stockholms fina parker. När hon inte fotograferar nyfödda, bebisarfamiljer eller gravidmagar håller hon gärna kurser för de som vill lära sig mer om foto eller bloggar om livet som fotograf.

bio_bottom_spanning

BTS nyfödd

Född i Lund med uppenbart fokus på universitetsstudier fanns det inte en tanke på att starta eget. Jag hade, under hela min uppväxt, siktet inställt på inredningsarkitekt efter inspiration från vår granne som var designer på IKEA. Under gymnasiet trillade jag istället över på marknadsföring och hamnade 2006 på Växjö Universitet. Att jobba med något kreativt var en självklarhet. Jag ville uttrycka mig och leka med färg och form. Efter 4 år i Växjö gick tåget mot Stockholm, möjligheternas stad, där jag fick jobb som marknadsförare på ett litet familjeföretag. Jag kämpade på i 1½ år innan jag insåg vad jag velat göra hela tiden men alltid viftat bort som ”orealistiskt”. Jag ville jobba som fotograf.

.

pressbild
Nu

Varje morgon jag slår upp ögonen ler jag vid tanken på att jag ska få spendera hela dagen med det jag gillar mest, foto. Jag har lärt mig drömma, lärt mig våga och nu kämpar jag hårt för att uppfylla varenda en, för att sen skaffa nya.

Nu driver jag Helenas Fotografi och jobbar heltid med foto, en check på listan med drömmar. Det är främst nyfödda, vackra gravidmagar och små busiga troll som hamnar i fokus. Varför kan man fråga sig? Jo, jag älskar det där nya nyfikna och oförstörda. Extra kär är jag i motljus och i små små nyfödda, de får hjärtat att slå lite extra.

.

bio_bottom_spanning

Om Studion

Välkommen till Helenas Fotografis fotostudio! I min lilla studio fotograferar jag gärna små söta nyfödda, busiga bebisar och vackra gravidmagar. Då studion är liten och i första hand anpassad för newborn och babyfoto fotar jag familjer utomhus i vackra miljöer.

Jag har sedan våren 2013 en mindre hemmastudio i Kallhäll strax norr om Stockholm. Hit tar du dig enkelt med pendeltågs linje 35 mot Kungsängen/Bålsta. Från Kallhälls station är det ca 10 minuters promenad till studion. Det går även fint att ta bilen som du parkerar gratis på parkeringsplats precis utanför huset. Ring gärna om ni önskar bärhjälp då studion ligger på tredje våningen och huset tyvärr saknar hiss.

Studion har vackert dagsljus, något jag föredrar att fotografera i, men är även utrustad med dagsljuslampor för de lite mörkare dagarna på vinterhalvåret. Med gott om rekvisita för nyfödd- och baby kommer du få inspirerade bilder vid ett besök hos mig.

 

S t o l t   m e d l e m   i